The Latest
Italiensk afton 29 maj

Hej på er
Nu börjar det klia lite i skapartarmen så dagen före mors dag – alltså lördag 29 maj!
Tar vi en paus från vanliga menyn & ordnar en meny i italiensk anda
Vi kommer servera en 4-rätters meny
Bresaola – tunnskivat nötkött, parmesan, rucola & pinjenötter
Bruschetta – vitlöksdoftande bröd, färsk tomatsalsa
Oliver – marinerade med ramslök & citron
Ravioli con trufas y setas – hemgjord ravioli fylld med färskost, svamp & tryffel i en bädd av brynt salviasmör & toppad med pecorino
Tagliata di manzo, parmigiano e rucola – Ugnsgrillad biffstek, parmesan, ruccola, råstekt vitlökspotatis & balsamicosky
Tiramisu – Italiensk klassiker med smak av kaffe & mascarpone
Hela kalaset kommer att kosta 475:- per person
Dryckespaket går att köpa till
Detta blir en italiensk afton i Verket anda, uppskattas kvällen så kommer vi fortsätta med pauser och andra teman framöver
Måste förbokas!
0583-703010 eller via messenger
VERKET 2.0


Äntligen är vi här! Dags för smygpremiär den 16/4 & offentlig premiär den 17/4.
Vi tänkte berätta lite mer om vad Verket 2.0 är och hur idén blev verklighet.
Men först måste ni veta lite mer om oss ”Emmor”.
Emma Westman startade Verket nov-19 med Emma Lindh som kökschef.
På arbetsintervjun så kan man beskriva det som kärlek vid första ögonkastet.
Båda två har förklarat några månader senare för varandra att det var så märkligt, att redan vid första mötet så var det som att prata med en vän som man känt i hela sitt liv. Vi delar liknande bakgrund, åsikter, energi & arbetstänk.
Det bästa av allt var att allt som ena Emma kunde, kunde inte den andra och tvärtom. Jing & jang helt enkelt.
Precis innan pandemin tog fart så frågade Emma W ifall Emma L kunde tänka sig att bli partners. Ja men självklart, utan tvekan svarade hon.
De satte ihop ett nytt koncept i tanken och det hela kändes väldigt bra.
1 juni så blev alla papper klara och vi blev partners på riktigt.
Sen tog pandemin fart, allt förändrades plus att vi gick igenom privata sjukdomshistorier & andra svårigheter.
Så tiden löpte på, man gjorde allt för att överleva ekonomiskt.
Nu har det gått ett år, och vi orkar inte vänta längre. Vi kan inte göra allt som vi vill men vi kan göra något. Så vad tusan! Nu kör vi!
Verket 2.0 är egentligen en uppdatering och förbättring av det ursprungliga konceptet. Vi har hittat vad våra gäster gillar att äta hos oss. Så nu har vi finslipat våra recept & uppgraderat råvarorna.
Vi har 10 fina bowlingbanor, och det är inte många bowlingbarer som förknippas med god a la carté, men det ska man förknippa med oss!
Vi vet att människor gillar att ha kul, och för utenöjen så kommer man gärna till oss så därför är planen att ha ett fullbokad kalender med olika artister & event. Men detta får bli när pandemin har lugnat sig.
Vår renoverade hörna får för tillfället bli lite lounge och spel så länge.
Sen får vi se om det blir dansgolv eller inte… det bestämmer egentligen ni.
Så i framtiden 22:00 så vrids volymen upp & vi konverterar om till mer nattklubb.
Vår härliga takterrass har vi ju också! Den är lite bortglömd märker vi, men det har vi tänkt att ändra på så därför har vi nu köpt terrassvärmare, fullt med filtar för att få en skön värme när det börjar kyla på.
Vi har även höga glasväggar och täckande parasoll, utebar & lounge.
Fotbollssommar i år så vi har tänkt att visa alla Sverigematcher hos oss (som vi får visa enligt restriktionerna om öppettider) vi tänker inte bli en sportbar, men stora mästerskap som våra gäster uppskattar att se hos oss tänker vi visa.
Vi har ju trots allt ett trettital tv apparater i lager!
Så vi vill rikta ett stort TACK till alla som har sponsrat oss, det gjorde att vi överlevde 2020, till alla våra gäster som fortfarande besöker oss & beställer take away, till våra familjer som stöttat med allt från renovering till att ta hand om våra småbarn extra mycket, till vår härliga personal som fortfarande ställer upp trots dåliga schematider och deppiga chefer. Även ett stort tack till varandra för att vi står stadigt tillsammans och finns där för alla upp & nedgångar.
Efter denna helg så är det dags för Emma Westman att gå hem på mammaledigt, snart kommer knodd nr 2 <3
Önska henne lycka till så ska vi andra kämpa på & hoppas på en fartfylld vår & sommar.
Tusen tack igen hoppas vi ses i sommar!
Puss & kram önskar Emmorna
SE ÖPPETTIDER PÅSKLOV HÄR


V.13 När det är påsklov i Askersund så har vi andra öppettider
Måndag Stängt
Tisdag 11-17
Onsdag 11-17
Skärtorsdag 13-20
Långfredag 13-20
Påskafton 17-20
Påskdagen 15-20
Annandag påsk Stängt
Under påsklovet så erbjuder vi en påsktallrik som går att hämtas kall på långfredag eller påskafton. Finns ett separat inlägg om just det erbjudandet.
Barnfamiljer får fri bowling i 30min när de bokar bord hos oss.
PÅSKTALLRIK


- *Sill
- *Gubbröra på kavring
- *Laxsnittar på varmröktlax
- *Ägghalva
- *Omelett med dillstuvning
- *Fläskpastrami
- *Buljongkokta brysselkål
- *Köttbullar
- *Prinskorv
- *Skinkfrestelse
- *Påskdessert – pannacotta med smak av vanilj & rabarber
Vi på Verket erbjuder en påsktallrik för 149:- som hämtas kall hos oss på långfredagen eller påskafton enligt våra öppettider som gäller under påsklovsveckan.
Tallriken måste förbeställas och det gör ni lättast via messenger eller på 0583-703010.
Sista dag för beställning är tisdagen 30/3.
ÖPPETTIDER PÅSK v.13
Måndag stängt
Tisdag 11-17
Onsdag 11-17
Skärtorsdag 13-20
Långfredag 13-20
Påskafton 17-20
Påskdagen 15-20
Annandagpåsk stängt
Alla hjärtans dag <3


Lördagen den 13 februari så firar vi Alla hjärtans dag på Verket. Bjud ut någon som du håller kär och unna er god mat i mysig miljö.
För er som inte vill äta på plats utan hellre önskar att få maten kall i en take awaykasse med en beskrivning hur man värmer upp hela menyn så går det jättebra men måste förbokas senast onsdag den 10/2.
Hela menyn kostar 395:- / per person
Vi kommer att erbjuda dryckespaket som passar till 3 rätters menyn.
För att boka ring 0583-703010 eller klicka här
Jul med take away


Vi har tänkt om helt när det gäller våra julbord i år på grund av covid-19
så därför serverar vi endast vår julmat i take away form från 1 advent till 4 advent. Informationen som är några veckor gammal cirkulerar fortfarande på sociala medier men den är alltså inte helt komplett då vi valt att lägga till ytterliga valmöjligheter.
Jullandgång 99:-
Innehåller köttbullar, rödbetssallad, julskinka, korv, rostbiff, ägg och ost.
Jultallrik för 149:-
Innehåller sill, rostbiff, julskinka, lökkorv, ägghalvor med räkor, rödbetssallad, köttbullar, prinskorv & kokt potatis
Jultallrik för 249:-
Innehåller sill, rostbiff, julskinka, lökkorv, gustafskorv, varmrökt lax, ägghalvor med räkor, rödbetssallad, köttbullar, prinskorv, kokt potatis, janssons frestelse, gräddstuvad kål & dessert
Julmat för catering
Välj ditt önskade paket enligt ovan och vi paketerar och ni hämtar på överenskommen tid. Vi paketerar gärna all mat i bufféform med allt var för sig så kan ni enkelt duka upp det som ni önskar hemma eller på företaget.
Vid större beställningar så kan vi självklart leverera till er!
Erbjudanden hos oss i november & december


Smittspridningen ökar i vårt land och regeringen vädjar om att vi alla ska ta vårt ansvar och hålla avstånd, tvätta händerna och sätta sig i karantän vid minsta symptom.
Det enklaste hade varit att stänga och vänta ut pandemin. Men i verkligenheten så fungerar inte det för oss då vi är för nya för att få anstånd från staten.
Därför så gör vi allt vi kan för att både ha verksamheten kvar och för att alla ska känna sig trygga av att handla hos oss.
Har ni Epassi eller Actiway så kan ni köpa bowling av oss som ni kan utnyttja när pandemin är lugnare och att restriktionerna lagt sig.
Gåvokort kan ni ge era anställda i julklapp från oss som även de kan använda när restriktionerna lagt sig. Nu är det skattefritt med gåvor till sina anställda upp till 1000:- fram till sista december.
Självklart kan man även köpa detta som privatperson.
Julerbjudande take away har vi från 1 advent till 4 advent där vi kommer överens om utlämningstid. Vid större bokningar så kan vi även leverera. För att detta ska vara möjligt så krävs det en bokning minst 2 dagar innan.
Våra julerbjudanden är en jultallrik, jultallrik delux och jullandgång. Vad detta innehåller kan ni läsa om i ett separat inlägg 🙂
Helgkasse boka en lyxig 3 rätters som är tillagad och levereras kall, ni får med instruktioner om hur man bäst värmer upp den för att få den där härliga restaurangkänslan och en stor bit av Verket med er hem. Vi kommer publicera varje vecka vad som gäller, men det är endast ett begränsat antal varje vecka så se till att boka din kasse i tid.
Take away 20% får man alltid på vår a la carte.
Lunchkort kan ni som har använda till våra matlådor.
Matlådor har vi kylda och frysta tillgängliga varje dag,
vid köp av 20st frysta matlådor så kostar dessa endast 1000:-
Nya öppettider med start 21 november
Måndag stängt
Tisdag 11:00-14:00
Onsdag 11:00-14:00
Torsdag 11:00-14:00
Fredag 11:00-22:00
Lördag 13:00-22:00
Söndag 13:00-17:00
Utlämning av erbjudanden på större beställningar så kan vi komma överens om utlämningstid utöver våra öppettider.